070 665 02 72 kontakt@hiltibjjvasteras.se Ängsgärdsgatan 9, 721 30 Västerås

SCHEMA

Nedan på den här sidan ser du vår träningskalender för gällande termin. Du hittar förutom den, två ytterligare kalendrar; en vi valt kalla för ”Klubbevent” som föga förvånande listar de event vi har under terminen som faller utanför ramen för vanliga träningspass. Det brukar handla om städdagar, grillkvällar eller andra aktiviteter som erbjuds klubbens medlemmar. I den tredje kalendern – ”Tävlingar” kan du se vilka tävlingar som rekommenderas att delta i under terminen för de tävlingsintresserade. 

 

Förutom att kolla in våra scheman kan du även hantera, eller om du är ny användare – skapa ett nytt konto, via menyn till vänster om schemat. Det är även där du kan köpa medlemskap, terminskort, vår klubboverall samt annat smått och gott.

VÅRA OLIKA PASS

I schemat ovan ser du vilka olika typer av pass vi erbjuder. Här nedan kan du läsa mer om vad de olika passen innebär och vilka delar som generellt ingår.

NYBÖRJARKURS

Nybörjarkursen är den perfekta starten på din jiu-jitsuresa! En 8 veckor lång kurs helt och hållet anpassad för att lära ut grunderna i sporten för de helt nya. Under kursen kommer du få kännedom om tekniker, rörelsemönster, förståelse för de olika positionerna bland mycket annat.

BAS GI - TEKNIK

Baspassen tar vid efter Nybörjarkursen och fokuserar till största del på sportens grundläggande tekniker. Men det är också ett perfekt pass att gå på oavsett nivå då det alltid finns nåt att förbättra tekniskt.
Vi ser helst att man använder GI på Baspassen.

AVANCERAD GI - TEKNIK

En fortsättning på Baspassen egentligen där det ställs lite högre krav på förståelse för tekniker och rörelse. Man bör ha åtminstone ett hum om vad single X och De la Riva är för någonting exempelvis.  

AVANCERAD NOGI - TEKNIK

Samma struktur på passen som Avancerad GI, förutom att vi självklart tränar noGI, d.v.s vi använder shorts/spats och rashguard. Även dessa pass har en lite högre teknisk nivå och det krävs att man har lite förståelse för tekniker som exempelvis 50/50, De la Riva, single X för att hänga med på passen.

GI / NOGI - SPARRING

På de här passen är det valfritt om du använder GI eller kör NoGI. Vi värmer upp, oftast individuellt, innan vi startar klockan och kör ronder till passet är slut. Här är kravet på eget ansvar lite större då det är du som bestämmer vem du tränar med och hur.

BARNPASS GI - TEKNIK

Passen för de yngsta medlemmarna som är från 6 år upp till 13 år.

 

På barnpassen rekommenderar vi att man använder GI men det är självklart inga problem att komma och prova på utan att för den skull äga en GI. Men glöm inte vattenflaskan, det kan vara svettigt ibland!

Vid behov delar vi upp mattan så alla får bästa möjlighet att lära sig utefter sin nivå.

 

De barn som börjar närma sig den övre åldersgränsen (ca 12-13 år) kan, när de i samråd med barngruppstränarna känner att det är dags, med fördel börja träna med de vuxna i Basgruppen som komplement till barnpassen.

 

Under tiden passet pågår ser vi gärna att föräldrar inte sitter med i lokalen. Det leder ofta till en lite bristande koncentration hos barnen vilket inte är önskvärt då det är den största anledningen till skada i den här sporten.

TÄVLINGSPASS

Tävlingpassen är till för alla medlemmar som tänker tävla och behöver slipa på taktik och poängförståelse. Sparringen kan även hålla lite högre tempo.

HUR SER ETT VANLIGT PASS UT?

Vi har ett flertal olika träningstyper i schemat som självklart varierar i upplägg. Men i de flesta passen, då det inte enbart är sparring, ser upplägget oftast ut som nedan. Exemplet är taget från Baspasset men de övriga passen som innehåller teknikträning brukar se någotsånär likadana ut.

 

PASSETS LÄNGD

90 minuter

 

UPPVÄRMNING (10-15 minuter)

Grundrörelser som att räka, fallteknik och teknisk uppresning är utmärkta för uppvärmning i början. Senare skall om möjligt skall teknikträning i form av repetition av tidigare genomförda tekniker prioriteras.

 

TEKNIKTRÄNING (45-60 minuter)

Strävan är att två tekniker per pass skall vara normerande, beroende på teknikernas svårighetsgrad kan detta dock nedgå till en teknik (vid mer komplexa tekniker) eller trappas upp (vid enklare tekniker). Vid repetition av tekniker som tidigare gåtts igenom så läggs mindre tid på instruktion, det viktiga är mängdträning, tränaren rättar till efter behov.

 

SPARRING (20-30 minuter)

Med fördel sker sparring styrt av tränaren till de positioner som är i fokus på aktuellt pass, t.ex börja ronden i halvguard där den som är under ska svepa och den som är över skall passera. Vi kör i relativt korta ronder, 2-3 minuter med 30-60 sekunders vila mellan ronderna. De sista ronderna för dagen bör vara “fria” d.v.s. att de inte är styrda till någon position. I början är det oftast bra att para ihop sparringpartners som är någorlunda liknande i vikt/storlek för att minimera skaderisker. En bra måttstock är att det bör skilja max 10 kg mellan två sparringpartners.

PÅ ALLA PASS FÖRSÖKER VI FÅ IN DESSA MOMENT

PRINCIPTÄNK

POÄNGFOKUS

TEKNIKRELATERAD UPPVÄRMNING

SITUATIONSSPARRING

"FRI" SPARRING

DRILLAR/FLOW ROLL/CHESS ROLL

UPPLÄGG BASPASSET 2022

Loading...