MISSA INTE!

ALLA TJEJER TRÄNAR GRATIS FÖRSTA TERMINEN!

BRASILIANSK JIU-JITSU - VAD ÄR DET?

BJJ (Brasiliansk Jiu-Jitsu) består till största delen av markkamp, det vill säga brottning med lås och strypningar, men det inkluderar även stående nedtagningar. Inga slag eller sparkar är tillåtna, även om BJJ effektivt kan användas i kombination med dessa, och så även görs i MMA.

VAD GÅR DET UT PÅ?

Syftet är att få motståndaren att ge upp. Det gör man genom ett ledlås eller en strypning som ofta kommer sig utav en fördelaktig position där man kontrollerar motståndaren. När man hamnar i ett underläge jobbar man mot att komma till en kontrollposition. BJJ brukar liknas vid en form av kroppslig schack då det finns motdrag till alla utförbara attacker och de som gillar att lösa problem brukar gilla just den delen av den mentala aspekten.

ATT UTVECKLAS I BJJ

Förutom att vara en mycket effektiv kampsport och självförsvarsmetod, är BJJ en konst som är extremt svår att behärska, och det tar lång tid att utveckla sina fysiska och mentala färdigheter och processen kan stundtals vara riktigt tuff. Men belöningen för den stundtals hårda träningen är stor och utövarnas fysiska och psykiska utveckling förbättras avsevärt. Det finns nog få former av träning som kan utveckla just en persons mentala förmågor som kampsport kan. Den största lärdomen för många är att lära sig konsten att vara lugn under stress, vilket är en av de mest kännetecknande aspekterna för BJJ och som i vardagen har en central del i att hjälpa utövaren att kontrollera sina känslor som rädsla, ilska och ångest.

STYRKA, KONDITION OCH SMIDIGHET 

Det finns som sagt en lång, lång rad hälsofördelar du kan förvänta dig genom att träna BJJ. På den fysiska sidan är kanske den mer självklara en förbättrad styrka. Då det finns motståndre som vill utföra ett ledlås handlar det många gånger om att hålla emot muskulärt under ganska långa perioder vilket utvecklar den isometriska styrkan. Samtidigt krävs det att du ska kunna röra sig extremt explosivt när det behövs och även vara rörlig för att kunna förflytta dig i situationer där det inte ges så mycket utrymme.

Nästan varje pass innehåller någon form av konditions-, och styrkedel.

Tålamod brukar vara en av de punkter som de flesta känner att de utvecklats genom att träna BJJ. Dels inser de som utövat sporten ett tag att för att behärska den här sporten till fullo krävs det mer än en livstid och det går helt enknelt inte att bli klar i sin egen utveckling. Det utvecklas ständigt nya tekniker och mottekniker samt att det alltid finns mer att göra med sig själv - både mentalt och fysiskt. Det kräver att man lägger sitt ego åt sidan och fokuserar till fullo på sin egen förbättring och tillväxt – vilket ju inte är en enkel uppgift!

BLI MEDLEM

VÅRA OLIKA MEDLEMSSKAP

Medlemsavgift

150
SEK / Kalenderår
Medlemsavgiften ska betalas av samtliga utövare oavsett ålder. Avgiften täcker medlemskap samt försäkringskostnaden till Budo & Kampsportsförbundet Västmanland. Denna kostnad tillsammans med nedanstående träningsavgift utgör medlemsavgiften för Hilti BJJ Västerås.

Barn (5-13)

500
SEK / Termin

Ungdom (14-20)

900
SEK / Termin

Vuxen (+21)

1600
SEK / Termin

Student

900
SEK / Termin

Stödmedlem

600
SEK / Termin

Från och med Höstterminen 2019 använder vi oss av Gymsystem för att hålla ordning på allting kring medlemskap och träningsgrupper.
För att betala medlemskap och terminsavgift samt boka pass, klicka antingen på knappen "Mina sidor" nedan alternativt scrolla till schemat nedan och klicka på "Logga in" om ni redan är medlem, annars klicka på "Skapa konto" och köp medlems, och terminskort där. Vi kan tyvärr inte ta emot Swishbetalningar ännu men kortbetalningar går strålande så välj "Kortbetalning internet" som betalsätt. Vi kommer koppla på Swish så snart det är möjligt.

Om ni är nya i klubben och inte tränat hos oss tidigare är det också viktigt att ni registrerar er hos Budo, och Kampsportsförbundet, det gör ni via länken nedan.

TACK FÖR SUPPORTEN

VÅRA SPONSORER

SCHEMA

VECKANS OLIKA PASS

LÄRANDE FÖR LIVET

BJJ FÖR BARN

DET ÄR ALDRIG FÖR TIDIGT ATT BÖRJA

SMIDIG OCH STARK

Att röra på sig är bland det viktigaste vi kan göra. Det gäller oss alla oavsett om vi är xuxna eller barn. Genom att träna BJJ får barnen träna rörlighet, explosivitet, uthållighet och styrka för att bidra till att hålla sig starka och häslosamma genom uppväxten.

SJÄLVSÄKERHET

Då självförsvarsaspekten är viktig i BJJ och det som sagt är en kampsport som syftar till att förbättra både individens mentala och fysiska förmåga kombinerar vi specifik teknikträning med gymnastiska och styrkeutvecklande övningar. Det kan vara till speciellt bra hjälp för barn. Samt att BJJ även kan hjälpa dem i utvecklingen mot självsäkra och mentalt starkare individer.

RESPEKT OCH TÅLAMOD

Vad vi än må tycka om det är det idag ett faktum att många barn dagligen måste hantera mobbning och utanförskap. Eftersom BJJ är utformat just för att arbeta mot ett aktivt motstånd, även när motståndet är större och starkare, passar den också väl för ett barns självförsvar. BJJ-träning hjälper ett barn att utveckla självdisciplin och självinsikt. Genom att kontinuerligt träna BJJ lär sig barnen också att respektera inte bara sin motståndare utan sina medmänniskor i allmänhet. Det är viktigt för oss att alla som tränar på Hilti BJJ Västerås – barn som vuxna – att lära oss behandla alla medmänniskor med respekt och tålamod. BJJ är ett extremt spännande, roligt, nyttigt och belönande sätt för barn och ungdomar att hålla sig i riktigt bra form samtidigt som man spenderar tid med vänner samt lär sig en färdighet som kommer att förbättra livet i så många aspekter.

FUNDERINGAR?

KONTAKTA OSS

TRÄNARE

VUXENGRUPP BAS

TRÄNARE

VUXENGRUPP FORTSÄTTNING

TRÄNARE

BARNGRUPPEN

ÖVRIGT

STYRELSEGRUPPEN

ÖVNINGSBANK

DRILLAR & TEKNIKER

Samtliga drillar.

Samtliga drillar.

HÄR FINNS VI

SÄG HEJ!

Hilti BJJ Västerås

Adress

Ängsgärdsgatan 9, 721 30 Västerås

Telefon

070-665 02 72

Betalningar

SWISH:
123 593 68 44

BG:
529-8088

ORGANISATIONSNUMMER:
802476-2026

Besök vår shop

Stöd oss via Gräsroten

© Hilti BJJ Västerås 2019, Alla rättigheter förbehålles.